Procuratura Generală, sesizată după apariția imaginilor de la inaugurarea unei toalete

ADVERTISEMENT

Procuratura Generală a fost sesizată de către deputata Platformei DA, Inga Grigoriu, în legătură cu apariția în spațiul public a imaginilor de la inaugurarea unei toalete în raionul Râșcani, unde doi copii țin o panglică roșie, scrie radiochisinau.md.

„Inga Grigoriu a sesizat Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului și Procuratura Generală pe subiectul acțiunilor iresponsabile ale demnitarilor care, contrar prescripțiilor CNSE, au pus în pericol sănătatea elevilor și le-au utilizat imaginea în scopuri electorale, în contextul unui eveniment controversat de dare în exploatare a toaletei școlii din satul Hiliuți, raionul Râșcani, se spune într-un comunicat.

Amintim că astăzi, în spațiul public, au apărut mai multe imagini, unde apar doi copii cu o panglică roșie la inaugurarea unei toalete. În imagini apare și președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secreieru, împreună cu deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, primarul satului, Alexandru Sandu, de la Partidul Acțiune și Solidaritate, dar și directoarea instituției.

Ombudsmanul Copilului, Maia Bănărescu, a venit cu o reacție prin care condamnă cu fermitate orice acțiuni prin care s-ar face uz de copii, profitând de vulnerabilitatea acestora, pentru sensibilizarea publicului și obținerea unui transfer de imagine pozitivă.

DOC | O deputată a sesizat Procuratura Generală, după apariția imaginilor de la inaugurarea unei toalete
DOC | O deputată a sesizat Procuratura Generală, după apariția imaginilor de la inaugurarea unei toalete

 

Citește și